Бесплатни онлајн часови со астронаутот Мелвин од НАСА

Дали сакате да го изучувате истражувањето во вселената со астронаут на НАСА? Сега е вашата шанса!

Леланд Мелвин, пензиониран астронаут на НАСА, и поранешен приемник на НФЛ, предава двостран курс наречен “Chasing Space: Science and Life Lessons“, како дел од програмата за Virtual School Day program, што ја започна Varsity Tutors, виртуелно место за образование, за да можат децата од дома да се едуцираат за време на пандемијата COVID-19.

Првата сесија се одржува денес (12 мај) во 21:30 часот и ќе се фокусира на тоа зошто истражувањето на вселената е важно за оние од нас кои остануваат на Земјата. Втората сесија, во исто време на 19 мај, ќе зборува за вселенскиот лет од гледна точка на астронаутот, вклучувајќи го секој чекор на мисијата и преориентирање на животот на теренот. Секоја сесија ќе трае 30 минути.

„Откако повредите ја завршија мојата фудбалска кариера, решив да одам на постдипломско училиште и студиски инженеринг благодарение на влијанието на поранешниот професор“, се вели во изјавата на Мелвин. „Сакам да го упатам овој пример и да ги инспирирам студентите да посегнат по ѕвездите“.

За да се регистрирате на бесплатниот час на Мелвин, можете да се регистрирате ТУКА.