Вечерва Венера и Месечина со блиска средба (фото)

Вечерва на запад ќе може да уживаме на блиската средба на Венера со Месечината, секако доколку временските услови дозволат.
Фотографија од Стојан Стојановски/Охридското Астрономско Друштво од предмалку: