(ВИДЕО) Залез на Месечината и Самоилова Тврдина

Охридското Астрономско Друштво преку видео клип ви го долови вчерашниот залез на Младата Месечина зад Самоиловата Тврдина.

Основачот на Охридското Астрономско Друштво, Стојан Стојановски, вчеравечер покрај Охридското Езеро успеа да ни ја долови оваа прекрасна глетка од заоѓањето на Младата Месечина зад Самоиловата Тврдина.

Подолу следуваат фотографии од атмосферата и зад сцената:

ПОВРЗАНО: (ФОТО) Венера и Младата Месечина после залез