Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

АстроТури

Астро Тури – Млечен Пат – 2023

Астро Тури – Млечен Пат – 2023

Драги фанови на ноќното небо и астрономијата Стартуваме со четвртата година Асто Тури, по 3 успешни години, многу фотографии со млечен пат и среќни фанови на ноќното небо. Доколку дозволуваат временските услови оваа година ќе организираме Астро Тури во…

Астро Тури – Млечен Пат – 2021

Астро Тури – Млечен Пат – 2021

Драги фанови на ноќното небо и астрономијата После големиот интерес минатата година и вистинско уживање на сите кои не посетија, за сите кои не беа во можност да уживаат минатата година ги објавуваме датумите за 2021 за набљудување на…

Астро Тура – Млечен Пат – 10 до 23 Септември 2020

Астро Тура – Млечен Пат – 10 до 23 Септември 2020

Драги фанови на ноќното небо и астрономијата Ги објавуваме датумите за месец Септември 2020, кои ќе бидат достапни за набљудување на ноќното небо и фотографирање со млечниот пат. Сите заинтересирани може да резервираат со време поради ограничен број од…