Не ја пропуштајте последната супер месечина за оваа година

Следната Супер Месечина позната како Super Flower Moon, ќе биде на небото вечерва (7 мај) и оваа супер месечина ќе биде третата и последна за 2020 година.

Месечината вечерва ќе се наоѓа на спротивната страна на Земјата бидејќи Сонцето и неговото лице ќе бидат целосно осветлено. Оваа фаза се јавува во 19:50 часот. Ова исто така ќе биде последна Супер Месечина за 2020 година.

Месечината ќе биде на најблизок пристап кон Земјата и може да изгледа малку поголема и посветла од вообичаеното.