Погледнете го Делумното затемнување на Месечината

Вечерва жителите на Европа и Азија имаа можност да го видат првото од четирите затемнувања на месечината во 2020 или првото вакво затемнување по 2017 година.
Уживајте во фотографиите и видеото направени од Стојан Стојановски

Месечина со делумното затемнување и авион сликано близу Охридското Езеро

Изгрев на месечина над Куратица