Полна Месечина со Антената на Пелистер

Љубителите на астрономијата вечерва можеа да уживаат во изгревот на февруарската полна месечина, позната и како Снежна Полна Месечина.

Снежната полна месечина вечерва го осветли небото над Преспанско Езеро каде што фотографот Стојан Стојановски и тимот на Охридското Астронмско Друштво го фотографираа овој настан. Уживајте во фотографиите: