Протекоа видеа од НЛО зебележани од американската морнарица

Три видеа прикажуваат неидентификувани летала кои летаат со хиперсонична брзина забележани од американската морнарица.

Три видеа од необична интеракција со неидентивикуван летечки објект се објавени без официјална дозвола од истражувачката група на НЛО кои подоцна се споделени на интернет на 27 април од страна на американската морнарица.

Снимките, снимени од пилотите на американската морнарица пред неколку години, се прикажани мистериозни, авиони без крилја кои патуваат со хиперсонична брзина, без видливи средства за погон. Истражувачката група на НЛО до академијата за уметност и наука на ѕвезди ги достави видеата во 2017 и 2018 година. Сепак, во септември 2019 година, Џозев Градиш, портпарол на заменик-началникот на поморските операции за воено информирање, рече дека снимките не биле расчистени за официјално објавување.

Во понеделникот (27 април), трите клипови – “FLIR,” “GOFAST” and “GIMBAL” – се појавија за прв пат на веб-страницата за команда на поморските воздушни системи, достапни за преземање преку Freedom of Information Act.

Трите видувања, што се случија во ноември 2004 година и во јануари 2015 година, беа снимени од борбени пилоти Ф / А-18 Хорнет за време на воени вежби во ограничен воздушен простор. За разлика од борбените авиони, воздушните енигми немаа „различно крило, нема посебна опашка, немаа различна издувна плима“, изјави пилотот на морнарицата, потполковник Дени Акоин во документарната серија за ТВ Каналот History во 2019 – “Unidentified: Inside America’s UFO Investigation.”

Претставници на Министерството за одбрана решија да ги објават видеата откако утврдија дека снимката „не открива чувствителни способности или системи и не имплицира никакви последователни истраги за упади на воениот воздушен простор од неидентификувани воздушни феномени“, вели портпаролот на Pentagon – Сју Гоф.

Сè уште нема објаснување или идентификација за мистериозниот летечки објект што го снимија пилотите.