Февруарска млада месечина над Охридско Езеро

Денеска на залез можевте да ја набљудувате месечината која е полна само 4,7% над Охридското Езеро.

Сонечевиот ден, иако неочекувано сончев и топол за февруари направи одлични услови и за фотографија. Уживајте во фотографиите кои ги направи Стојан Стојановски.

Доколку временските услови дозволуваат, не заборавјте на 27 февруари да погледнете западно на небото каде планетата Венера ќе е блиску до Месечината.