Фото/Видео: Втората полна месечина изгреа во Октомври

Вечерва можевме да уживаме во втората полна месечина за месец Октомври или такаречената Плава месечина.
Исто време во светот оваа месечина се нарекува и Месечина на Ноќ на Вештерките бидејќи се поклопува со празникот Halloween.
Членовите на Охридското Астрономско друштво низ фото и видео го запишаа и ова изгравање на полната месечина.
Уживајте во Фотографиите и видеото