Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Author page: OAA

Метеор експлодира над Хрватска и Словенија!

Метеор експлодира над Хрватска и Словенија!

Спектакуларен метеор експлодира над Балканот во 10:36, Фев. 28. Овој настан беше виден и слушнат од северна Италија, Словенија, Хрватска и Австрија. Силниот звук и потрес биле доволно силни за да бидат регистрирани од страна на сеизмографите дури и како земјотрес!