Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Author page: Stojan

Метеорскиот дожд Персеиди фотографиран од Охрид

Метеорскиот дожд Персеиди фотографиран од Охрид

Најбројниот метеорски дожд кој се случува секоја година од 17 јули до 24 август, а најголемиот интензитет го има во ноќта меѓу 12 и 13 август, беше фотографиран од Охрид поточно од Национален Парк Галичица од страна на дел…

Затемнување на Месечината во живо од Охрид

Затемнување на Месечината во живо од Охрид

Затемнувањето на месечината траеше час и 40 тина минути, започнувајќи од 21 часот и 30 минути па се до 23 часоти 15 минути. Охридското астрономско друштво за сите кои не можат да го гледаат овозможи Видео Пренос во живо.…