Loading Настани

« All Настани

  • This event has passed.

Декемвриска рамноденица

декември 21, 2021

Декемвриската рамноденица ќе биде во 15:59 UTC.

Таа е исто така позната и како зимска краткоденица бидејќи е најкраткиот ден од годината на Северната Хемисфера.

На Јужната Хемисфера, тоа е најдолгиот ден од годината и е наречена летна долгоденица.

Детали

Date:
декември 21, 2021