Loading Настани

« All Настани

  • This event has passed.

Микро Полна Месечина / Cold Moon

декември 19, 2021

Декемвриската полна месечина во 2021 година е микромесечина – се случува кога месечината е најблиску до својот апогеј. Едно од традиционалните имиња за декемвриската полна месечина е „Студена месечина“.

Бидејќи Микромесечината е подалеку, таа изгледа приближно 14% помала отколку Супермесечината. Покрај тоа, осветлената површина е 30% помала, па затоа може да изгледа помалку светла.

Детали

Date:
декември 19, 2021
Event Category: