Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Настани за септември 20, 2021

Loading Настани

Настани за септември 20, 2021

Настани Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Цел Ден

Harvest Moon (Месечина на жетвата)

септември 20, 2021

Полната месечина најблиску до Септемвриската рамноденица се нарекува Harvest Moon (месечина на жетвата), и се случува или во Септември или во Октомври. Harvest Moon е најпознато од сите имиња на полна месечина. Некои извори тврдат дека името потекнува од…

Find out more »
+ Export Events