Super Pink Moon: Полната месечина вечерва проследена со пренос во живо!

Со видео пренос во живо овозможен од страна на Стојан Стојановски, ние вечерва ќе може да уживаме во прекрасната и огромна супер месечина!

Месечината ќе се наоѓа на спротивната страна на Земјата бидејќи Сонцето и неговото лице ќе бидат целосно осветлени. Оваа фаза се јавува во 18:25 (GMT+2). Оваa полна месечина е исто така трета од четирите Супер Месечини за 2020 година. Месечината ќе биде на најблизок пристап кон Земјата и ќе изгледа поголема и посветла од вообичаеното.

Во прилог следува линк од преносот во живо кој е закажан за денес во 18 часот: