Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Tag: месечина

Астрономски настани на небото во Октомври 2020

Астрономски настани на небото во Октомври 2020

Поладните ноќи во октомври ќе донесат многу од ѕвездите да гледаат на небото, почнувајќи од метеорски дожд до одличен поглед на планетите, но врвниот настан за астрономијата во месецот ќе биде последната ноќ во месецот. Не е потребен телескоп…

Затемнување на Месечината во живо од Охрид

Затемнување на Месечината во живо од Охрид

Затемнувањето на месечината траеше час и 40 тина минути, започнувајќи од 21 часот и 30 минути па се до 23 часоти 15 минути. Охридското астрономско друштво за сите кои не можат да го гледаат овозможи Видео Пренос во живо.…