Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Tag: метеорски

Астротура – Персеиди – Метеорски дожд (10-15 Август 2020)

Астротура – Персеиди – Метеорски дожд (10-15 Август 2020)

Драги фанови на ноќното небо и астрономијата. По повод метеорскиот дожд Персеиди Охридското Астрономско друштво во соработка со Дедо Димо Ресторан – Куратица организира АстроТури за набљудување и фотографирање на најдобриот метеорски дожд во годината, Персеиди на кој максимумот…