Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Tag: супер месечина

Астрономски настани на небото во Октомври 2020

Астрономски настани на небото во Октомври 2020

Поладните ноќи во октомври ќе донесат многу од ѕвездите да гледаат на небото, почнувајќи од метеорски дожд до одличен поглед на планетите, но врвниот настан за астрономијата во месецот ќе биде последната ноќ во месецот. Не е потребен телескоп…

Погледнете го Делумното затемнување на Месечината

Погледнете го Делумното затемнување на Месечината

Вечерва жителите на Европа и Азија имаа можност да го видат првото од четирите затемнувања на месечината во 2020 или првото вакво затемнување по 2017 година. Уживајте во фотографиите и видеото направени од Стојан Стојановски Месечина со делумното затемнување…