Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Tag: black hole

За прв пат во историјата направена фотографија од Црна Дупка

За прв пат во историјата направена фотографија од Црна Дупка

Астрономите за прв пат успеја да ја направат фотографија од Црна Дупка, која се наоѓа во далечна галаксија наречена м87. Се претпоставува дека е голема 40 милијарди километри т.е. три милиони пати поголема од големината на Земјата а научниците ја…