Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Tag: ohrid

Астро Тури – Млечен Пат – 2021

Астро Тури – Млечен Пат – 2021

Драги фанови на ноќното небо и астрономијата После големиот интерес минатата година и вистинско уживање на сите кои не посетија, за сите кои не беа во можност да уживаат минатата година ги објавуваме датумите за 2021 за набљудување на…

Транзитот на Меркур низ фото и видео од Охрид

Транзитот на Меркур низ фото и видео од Охрид

Денеска имавме можност да проследиме редок астрономски настан, транзит на планетата Меркур преку дискот на Сонцето. Во Охрид иако времето беше променливо, Охридското Астрономско Друштво настанот го пренесуваше во живо на YouTube и Facebook, а Стојан Стојановски направи фотографии…