Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Tag: stojan stojanovski

Кометата Neowise, вистинска атракција за туристите и љубителите на Астрономијата во Охридскиот регион

Кометата Neowise, вистинска атракција за туристите и љубителите на Астрономијата во Охридскиот регион

Изминатите две недели Охридското Астрономско Друштво во соработка со ресторан Дедо Димо, Куратица за прв пат во нашиот регион организираше астро тури во близина на Куратица со набљудување и фотографирање со кометата Neowise, најсветлата комета во последните 25 години видена од северната полутопка на планетата земја.

Метеор на Галичица во топ 100 Space фотографии во светот!

Метеор на Галичица во топ 100 Space фотографии во светот!

Метеор-Персеид на Галичица се најде во 100 топ фотографии во 2018 кои ги избра најчитаниот светскиот портал за Астрономија www.space.com Метеорот е фотографиран на 13 Август 2018 од страна на познатиот фотограф Стојан Стојановски кој заедно со членовите на…