Loading Настани

« All Настани

  • This event has passed.

Leonid Meteor Shower

ноември 17, 2021 @ 9:00 pm - ноември 18, 2021 @ 9:00 pm

Метеорски дожд „Леонид“

Леонидите се видливи помеѓу 6 и 30 ноември, а својот максимум го достигнуваат ноќта на 17 ноември и рано наутро на 18 ноември 2021 година со до 15 метеори на час.

Леонидите се јавуваат кога Земјата поминува низ остатоците оставени од кометата “Tempel-Tuttle”. На оваа комета и требаат околу 33 години за да направи една орбита околу Сонцето.

Детали

Start:
ноември 17, 2021 @ 9:00 pm
End:
ноември 18, 2021 @ 9:00 pm
Event Category: