Охридско Астрономско Друштво...од 2004 год.
English EN Macedonian MK

Наши Пријатели и Помагатели

астро настан

Астро Тури 2021

Драги фанови на ноќното небо и астрономијата
После големиот интерес минатата година и вистинско уживање на сите кои не посетија, за сите кои не беа во можност да уживаат минатата година ги објавуваме датумите за првата фаза во 2021 за набљудување на ноќното небо и фотографирање со млечниот пат. Сите заинтересирани може да резервираат со време поради ограничен број од вечер.

Доколку дозволуваат временските услови оваа година ќе организираме Астро Тури во 3 дела, почнувајќи од 30 Јуни до 15 Јули, од 1 Август до 15 Август и од 1 Септември до 15 септември секоја вечер во времетрање од 4-5 сати. Турите започнуваат од Куратица во 20:30 часот (ресторан Дедо Димо) каде доаѓате со сопствен превоз или можете да не контактирате нас во врска со обезбедување на превоз доколку немате сопствено возило. Потоа со наш обезбеден превоз после 40 минутно возење низ шумест предел се стигнува до местото за набљудување на висина од 1700мнв.

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds
историја

За Охридското Астрономско Друштво

Охридското Астрономско Друштво (ОАА) е основано во 2004 година, тогаш како Аматерско Астрономско Друштво од страна група љубители на астрономијата во Охрид.

Биди во тек

Зачлени се во нашиот систем за да добиваш новости поврзани со Охридско Астрономско Друштво и Астрономијата во светот.

Moon and Venus above Ohrid 🌙✨ #ohridlake #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #venus #moonphotography #photographer #astrophotography #ohrid #ohridinfo #ohridiswaitingforyou #nightphotography ...

Sun ☀️ #ohrid #ohridinfo #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #astrophotography #astronomy #sun #october ...

Harvest Moon 🌕 #fullmoon #moonoftheday #stojanstojanovski #astrophotography #ohridastronomyassociation #space #sky #moonrise #lakeohrid ...

Perseid meteor shower 🌌✨ #astrophotography #perseidmeteorshower #nightphotography #kuratica #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #astronomy #dedodimoadventure ...

Full moon above Ohrid #moonlight #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #astrophotography #sky #nightphotography #ohrid #ohridinfo #ohridiswaitingforyou ...

🌙 Venus and Mars #astrophotography #ohridastronomyassociation #ohridinfo #astronomy #moonset #enjoyphotography #photooftheday #venus #mars #planetearth ...

Moon 🌘 #moon #ohrid #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #astrophotography #astronomy #moonphotography #space #moonlight ...

Book on time ✨Резервирајте на време 🌌 #astrophotography #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #dedodimoadventure #kuratica #milkyway #astronomy #skyatnight ...

Milky way - Lake Prespa 🌃 #prespa #milkywaychasers #photography #astronomy #astrophotography #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski ...

🌙 #ohridastronomyassociation #moonlovers #astrophotography #astronomy #stojanstojanovski #ohrid #nightphotography #photographylovers ...

Full moon 🌕 #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #moon #fullmoon #astrophotography #ohrid #ohridinfo #ohridiswaitingforyou #moonphotography #church #kaneo ...

Snow full moon rising 🌕 #ohrid #moonrising #moonlight #fullmoon #ohridiswaitingforyou #ohridinfo #stojanstojanovski #ohridastronomyassociation #astronomylover #videooftheday #videography #space #nasa #moonvideo #astrophotography #moonrise #enjoyvideo ...

🌒 #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #moon #astrophotography #astronomy #ohrid #ohridinfo #moonphotography ...

Happy new year 🎊🎆🎈 #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #lakeohrid #nightphotography #firework #photoeveryday #astronomy #ohrid #ohridinfo #ohridlake ...

На 21 Декември 2020 по 800 години Сатурн и Јупитер ќе изгледаат како една ѕвезда на небото. Доколку има услови, не е облачно за сите што не ќе можат да следат, ќе обезбедам пренос во живо. Фотографијата е од денеска,
Горе Сатурн, долу Јупутер за сателитите #saturn #jupiter #astronomy #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski
...

Blue moon 🌚 Halloween moon 🎃 #moon #moonrise #hallowenmoon #bluemoon #stojanstojanovski #ohridastronomyassociation #moonphotography #videography #astrophotography #moonlight #october #nightsky #videooftheday #ohrid #ohridinfo #moonlightlovers ...

Moon rise 🌕 #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #astrophotography #astronomy #ohrid #ohridinfo #ohridiswaitingforyou #moonrise #moonlight #cloudysky ...

Jupiter and Moon 🌙 #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #moonlight #jupiter #astrophotography #astronomy #moonphotography #jupiter #lakeohrid #ohridinfo #ohridiswaitingforyou #space #nasa #skyatnight ...

Harvest moon, full moon 🌕 #fullmoon #ohrid #moonrise #enjoythemoment #moonlight #videography #astrology #astrovideos #ohridastronomyassociation #lakeohrid #moonphotography #moonvideo #space #nasa ...

Milky way 💫🌟 #ohridastronomyassociation #stojanstojanovski #dedodimoadventure #adrenaline #milkyway_nightscapes #milkywayphotography #milkywaychasers #galaxy #travelgram #stars #astrophotography ...