Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Настани за септември 22, 2021

Loading Настани

Настани за септември 22, 2021

Настани Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Цел Ден

Септемвриска рамноденица

септември 22, 2021

Секоја година има две рамноденици – во септември и март – кога Сонцето сјае директно на Екваторот и должината на денот и ноќта е скоро еднаква. Сезоните се спротивни од двете страни на Екваторот, така што рамноденицата во септември…

Find out more »
+ Export Events