Охридско Астрономско Друштвоосновано во 2004 год. од 2С
English EN Macedonian MK

Tag: shower

Импресивни фотографии од Метеорскиот дожд Персеиди низ објективот на Стојан Стојановски

Импресивни фотографии од Метеорскиот дожд Персеиди низ објективот на Стојан Стојановски

Метеорскиот дожд Персеиди годинава во намален интензитет, но импресивен и покрај Месечината која со својата светлина ја намалува видливоста. Членовите на Охридското Астрономско Друштво како и секоја година, така и оваа излегоја на терен да го проследат и фотографираат…